Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 9.
Győri SZC | Kisalföld | Győr+ Média
  • technikum
  • verseny
  • karrier

Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Országos megmérettetésen versenyeztek szombaton a győri Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban a középiskolás fodrászok és kozmetikusok. 106 diák 126 versenyszámban mérte össze tudását a 12. Kossuth-kupán. Nem csak Győr-Moson-Sopronból és a szomszédos vármegyékből érkeztek ügyeskezű tanulók, hanem a Dunántúlról is.

Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Izgatottan várakoztak és készülődtek szombaton reggel a szakmát tanuló diákok és mestertanáraik. A győri Kossuth Lajos Technikum tornatermében nyitották meg az idei Kossuth-kupát, amely az évek alatt országossá nőtte ki magát. - Ezúttal 12 iskola 71 fodrásza és 35 kozmetikusa érkezett Győrbe, nagy öröm számunkra, hogy ilyen népszerű országosan is a verseny - emelte ki köszöntőjében Hartyándiné Frey Aranka, a Győri Szakképzési Centrum főigazgatója.

- Minden szakmában kellenek versenytárak, hogy fejlődésre, tanulásra motiváljanak. Így tudjuk a szakmai tudásunkat egymáshoz mérni, ami további célokat és inspirációt ad - fogalmazott. Hozzátette: bízik benne, hogy a Kossuth-kupa továbbra is megadja a fiataloknak a kiteljesedés lehetőségét. 

Az első kupát 2009-ben rendezték meg az intézményben, a 125 éves Kossuth-iskola jubileumához kapcsolódva - tudtuk meg Kaukerné Kovács Edit, az iskola igazgatójától.

- Akkor több szakmában szerveztük meg és még csak regionális volt a megmérettetés, de az évek során olyan népszerűvé vált, hogy az ország különböző pontjaiból érkeznek a tanulók - mondta az intézményvezető.

A megnyitó és a köszöntők után azonnal el is kezdődött több helyszínen a kreatív munka. A kozmetikusok és a fodrászok különböző kategóriákban mutathatták meg tehetségüket, a kreálmányoknak pedig csak a képzeletük szabott határt.

A tematikákat megadta a szakmai zsűri így készültek divatos hajvágások férfiaknak, majd a lányoknak extra fonások és konty, valamint szalontechnikákat is bemutattak.

Az emeleten először alkalmi sminkeket, majd két körben fantázia sminkeket kellett megalkotni a modelleken, amelyek közül az egyik a jégkirálynő stílus volt.

GALÉRIA

Galéria - Fotók: Kisalföld.hu

Kossuth-kupa 3.png
Kossuth-kupa 8.png
Kossuth-kupa 4.png

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Új frizura hajléktalanoknak

Új frizura hajléktalanoknak

Folytatódott az évek óta tartó szép hagyomány, ismét jólelkű fodrásztanulók készítettek ajándék karácsonyi frizurát a hajléktalanoknak. 2011 óta a covidos éveken kívül minden esztendőben 8-10 diák jelentkezik, hogy szívesen szépítené meg a fedél nélkül élők frizuráját, alkalmanként akár 70-80 nehéz sorsú emberét is. Ezúttal a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium 13/B osztályának végzősei látogattak el a hajléktalanszállóra, hogy szorgos munkájukkal segítsék a rászorulók adventi készülődését.

2023. dec. 7.
Győri SZC | Győr+ Média
Fodrász-kozmetikus tanulóverseny a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban

Fodrász-kozmetikus tanulóverseny a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban

Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium névadójáról elnevezett verseny először 14 évvel ezelőtt, 2009-ben, a fennállás 125. évfordulója alkalmából került megrendezésre. A mostani versenyen az ország 16 iskolájának 97 versenyzője mérkőzött meg, összesen 117 versenyszámban.

2023. márc. 28.
Győri SZC
Bronzérem a Siketlimpián!

Bronzérem a Siketlimpián!

2024. március 2. és 12. között került megrendezésre a törökországi Erzurumban a XX. Téli Siketlimpia.

2024. márc. 22.
Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum