Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2023. dec. 7.
Győri SZC | Győr+ Média
  • jótékonykodás
  • szakképzés

Új frizura hajléktalanoknak

Folytatódott az évek óta tartó szép hagyomány, ismét jólelkű fodrásztanulók készítettek ajándék karácsonyi frizurát a hajléktalanoknak. 2011 óta a covidos éveken kívül minden esztendőben 8-10 diák jelentkezik, hogy szívesen szépítené meg a fedél nélkül élők frizuráját, alkalmanként akár 70-80 nehéz sorsú emberét is. Ezúttal a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium 13/B osztályának végzősei látogattak el a hajléktalanszállóra, hogy szorgos munkájukkal segítsék a rászorulók adventi készülődését.

Új frizura hajléktalanoknak

A hajléktalanszálló könyvtárhelyiségében várták csütörtökön azokat a fedél nélkül élőket, akik szerettek volna új frizurát készíttetni a közelgő karácsonyi ünnepekre. Már évek óta hagyomány, hogy a Kossuth Technikum diákjai jótékony hajigazításra érkeznek a szállóra, ezzel kedveskedve a nehéz sorsúaknak.

2011-ben merült fel, hogyan tudnának a diákjaink segíteni nehéz sorsú embereknek, akkor kezdődött ez a történet, azóta a covidos éveken kívül, mindig eljövünk és alkalmanként akár 70-80 hajléktalan frizuráját is rendbe tesszük, jó szívből, jótékonyságból, szeretettel” – mondta Kaukerné Kovács Edit, a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium igazgatója.

A diákok szívesen jönnek minden évben, hogy munkájukkal segítsenek és jótékonykodjanak. ”Első szóra a jó ügy mellé álltunk, nekünk is fontos, hogy jót tegyünk a munkánkkal, azzal, amihez értünk és az arcokon látszik, hogy nagyon örülnek a fedél nélkül élők ennek a lehetőségnek, szívesen élnek a lehetőséggel és nagyon-nagyon megköszönik az új frizurát” – fogalmazott Lencse Klaudia 13/B-s tanuló.

Évente akár 70-80 hajléktalan frizuráját is megszépítik a jótékony fodrásztanulók, akciójuknak pedig nagy sikere van. Ezúttal is sokan éltek a lehetőséggel, köztük Bognár Péter is. ”Szuper ez a kezdeményezés, eddig még nem éltem a lehetőséggel, de most nagyon örülök, hogy csinosabb lesz a frizurám, ez az első idei karácsonyi meglepetés, amit kapok, remélem azért lesz még, de ennek mindenesetre borzasztóan örülök” – hangsúlyozta Bognár Péter, a hajléktalanszálló egyik lakója.

December 13-án, szerdán is jótékonykodnak a Kossuthos diákok, akkor a kozmetikus tanulók mennek majd a Petz Kórház gyermekosztályára, hogy az ott lévő beteg gyerekeknek, csillámtetkót készítsenek.

GALÉRIA

Galéria - Fotók: Győr+ Média

1701948604622-scaled.jpg
1701948589362-700x524.jpg

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Egészségnevelési hét a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban

Egészségnevelési hét a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban

Hagyományainkhoz híven, szeptember végén idén is megtartottuk egészségnevelési programunk kiemelt fontosságú, évindító eseményeit. A rendezvények célja az iskolába újonnan belépő tanulók beilleszkedésének elősegítése, közösségbe kovácsolása, az egészséges életmódra való igény kialakítása, élményszerű ismeretterjesztés az egészségre kockázatos tényezők, egészségkárosító szokások kiküszöbölése érdekében, közös játék, mozgás, beszélgetés.

2021. szept. 27.
GYORISZC
Fodrász-kozmetikus tanulóverseny a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban

Fodrász-kozmetikus tanulóverseny a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban

Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium névadójáról elnevezett verseny először 14 évvel ezelőtt, 2009-ben, a fennállás 125. évfordulója alkalmából került megrendezésre. A mostani versenyen az ország 16 iskolájának 97 versenyzője mérkőzött meg, összesen 117 versenyszámban.

2023. márc. 28.
Győri SZC
Rugalmas tanulási utak

Rugalmas tanulási utak

Orientációs évfolyam a Győri SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskolában.

2024. máj. 6.
Győri SZC


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum