Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 14.
Győri SZC | Szakmaverzum
 • sport
 • technikum
 • kreatív

Győri fiatalok lettek a divatbajnokok

Kihirdették a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) Kerülj Képbe! – Év Felfedezettje pályázatának győzteseit: a divat kategóriát a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum tanulóiból álló FAKIE csapat nyerte.

Győri fiatalok lettek a divatbajnokok

A program döntőjében az indulók közül a szakmai zsűri – Jakab Zsófia miniszteri biztos, az MDDÜ vezérigazgatója, Osvárt Judit, az ELLE Decoration magazin főszerkesztője, valamint Maróy Krisztina, a GLAMOUR magazin és Glamour.hu alapító-főszerkesztője – három divat- és két designterületről érkező, szakképzésben tanuló csapatot választott ki, amelyek az elmúlt két és fél hónapban kidolgozott pályamunkával vehettek részt a június 6-án megrendezett záróeseményen.

A Győri SZC Sport és Kreatív Technikum FAKIE csapata kategóriagyőztes extravagáns kapszulakollekcióját a nyolcvanas évek gördeszkás hip-hop szubkultúrájával, a Győri Nemzeti Színház épületét díszítő Vasarely-mozaikmintákkal, valamint kortárs streetstyle elemekkel fűszerezte.

Extravagáns kapszulakollekcióval lett kategóriagyőztes a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum FAKIE csapata.

A divat kategóriában a második a BKSZC Kreatív Technikum és Kollégium HETLEKOTLA csapata lett a hagyományos népi viselet rétegeit hordható, szerethető, fiatalos formába ültető projektjével. A harmadik a BKSZC Kreatív Technikum Molylepkék csapata, amely Halott Menyasszony című pályamunkájában Arany János Kertben című versét elevenítette meg egy esküvői ruha formájában.

A design kategóriában a BKSZC Kozma Lajos Faipari és Kreatív Technikum Bohém Banda csapata nyert három részből álló boudoir-koncepciójával.

A második pedig a BKSZC Kreatív Technikum Misztérió designcsoportja lett bakelitlemezekből készített moduláris térelválasztójával és fali kalaptartó paneljével.

Az idei pályázat győztesei többek között értékes könyvcsomagot, vásárlási utalványokat és szakmai workshopon való részvételi lehetőséget nyertek. Emellett az MDDÜ továbbra is figyelemmel kíséri

Cél az utánpótlás és a presztízsnövelés

A Divat és Designipari Szakképzésfejlesztést Támogató Programon belül, az MDDÜ, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) és a Startup Campus kollaborációjában létrehozott pályázat 2023 óta a hazai kreatív iparágak szereplőinek utánpótlására, presztízsnövelésre, valamint új szakmai ismeretek szerzésére és fejlesztésére ösztönzi a szakképzésben tanulókat.

Mint írták, az idei, Örökség újratöltve: Tervezz a holnapnak! tematikával meghirdetett pályázat koncepciója az értékmentés és -megőrzés, valamint a kulturális örökségek újraértelmezésére épült. A pályázaton szabadon választott, tradicionális és innovatív technológiák integrálásával létrehozható pályamunkákat várt az ügynökség.

Az MDDÜ négy stratégiai pillérének egyike a szakképzésfejlesztés. Jakab Zsófia szerint a kreatívipari szakmák kiállták az idő próbáját. „A szemünk előtt jönnek létre új területek, amelyek új munkahelyeket teremtenek, új munkaerő-szükségletet vonnak maguk után. Ezért is nagyon fontos az utánpótlás a kreatíviparban, amelyet a pályaorientációs célú programok tudnak hatékonyan támogatni” – fogalmazott a vezérigazgató.

GALÉRIA

Galéria - Fotók: Győri SZC Sport és Kreatív Technikum - Facebook

gyori_szc_technikum_divat 2.jpg
gyori_szc_technikum_divat 4.jpg
gyori_szc_technikum_divat.jpg

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Kreatív szakmai sportnap

Kreatív szakmai sportnap

Országos sportágazati szakmai napot tartottak az adyvárosi Győri SZC Sport és Kreatív Technikumában.

2024. ápr. 15.
Győri SZC | Győr+ Média
Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt.

Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt.

Sport ágazati szakmai nap a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban

2024. ápr. 22.
IKK
A Felhő színt hoz a szürke házak közé Győrben

A Felhő színt hoz a szürke házak közé Győrben

Nem az iskola része, mégis az intézmény valamennyi diákja, tanára és dolgozója kötődik az adyvárosi Felhő alkotáshoz. A Győri SZC Sport és Kreatív Technikum bejárata előtt magasodó szobor sok iskolai fotózás színhelye, és a gyerekekre várakozó szülők tekintete is gyakran barangol végig a műalkotáson. Sokan nem is tudják, hogy Bak Imrének, a nemzet művészének egyik ritka alkotása.

2024. febr. 19.
Győri SZC | Kisalföld


KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Győri Szakképzési Centrum

   9024 Győr, Nádor tér 4.

  • Telefon: +3696203361

   E-mail: info@gyoriszc.hu

   OM azonosító: 203037

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


  2024Győri Szakképzési Centrum