Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 19.
Győri SZC | Kisalföld
  • technikum
  • kreatív
  • sport

A Felhő színt hoz a szürke házak közé Győrben

Nem az iskola része, mégis az intézmény valamennyi diákja, tanára és dolgozója kötődik az adyvárosi Felhő alkotáshoz. A Győri SZC Sport és Kreatív Technikum bejárata előtt magasodó szobor sok iskolai fotózás színhelye, és a gyerekekre várakozó szülők tekintete is gyakran barangol végig a műalkotáson. Sokan nem is tudják, hogy Bak Imrének, a nemzet művészének egyik ritka alkotása.

A Felhő színt hoz a szürke házak közé Győrben

A közelmúltban két új elemmel bővült a győri helyi értéktár, ezek közül az egyik Bak Imre Felhő című alkotása. Bak Imre az avantgárd művészet hazai és nemzetközileg is elismert alkotója. A Munkácsy- és Kossuth-díjas festőművész nevéhez kevés kültéri alkotás kapcsolódik, ezért is különösen fontos az 1976-ban az adyvárosi lakótelepen felállított Felhő alkotása. 

– Az önkormányzattól érkezett a levél, melyben írták, hogy a diákok ötleteit is várják a helyi értéktár bővítéséhez. A diákjaink nagyon lelkesek voltak, és egyből elkezdtek keresgélni. Az egyik lehetséges jelölt volt a Felhő, amihez a pályázatot a művészettörténetben jártas tanárok segítségével három kilencedikes diákunk rakta össze – mondta el Faragó Andrea igazgatóhelyettes. 

"Fontos, hogy megmutassuk az embereknek városunk művészeti értékeit. A Felhő színt hoz a szürke panelházak közé, és a diákok mindennapjait is feldobja, hogy reggelente a Felhőt láthatják iskolába menet"

– mondta el a pályázatot készítő Kakics Jázmin, Bencze Kata és Czafik Janina.

Faragó Andrea hozzátette, a diákok számára hatalmas öröm volt, amikor kiderült, hogy az ő beterjesztésük alapján került be a szobor a helyi értékek közé. 

– Reméljük, ezáltal azok is megismerhetik ezt a műfajokat áthidaló alkotást, akik nem annyira járatosak ebben a városrészben. A továbbiakban is biztatjuk a diákokat, hogy járjanak nyitott szemmel. Az aulában található Kovács Margit-relief az egyik olyan műalkotás, amit még szeretnénk bemutatni, de ha a tanulók saját lakhelyük közelében találnak olyan épített vagy környezeti elemet vagy alkotást, amit szeretnének helyi értéknek jelölni, abban is örömmel segítjük őket. 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Sikeres csapatmunka

Sikeres csapatmunka

Látványos projekt valósult meg a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban.

2023. okt. 10.
IKK
Különleges divatbemutatót rendeznek Győrben

Különleges divatbemutatót rendeznek Győrben

Különleges divatbemutató helyszíne lesz Győr! Az eseményen fiatal tervezők kapnak ingyenes bemutatkozási lehetőséget és amatőr modellek, köztük diákok állnak színpadra. Nemes ügyhöz már most nagyon sokan csatlakoztak és önkéntes munkával segítik a kezdeményezést.

2023. szept. 27.
Győri SZC | Győr+ Média
A szakma sztárjait ünnepelték Győrben - 26 Győr-Moson-Soproni diák állhatott dobogóra

A szakma sztárjait ünnepelték Győrben - 26 Győr-Moson-Soproni diák állhatott dobogóra

A vármegyék sorában Győr-Moson-Sopron végzett az élen a Szakma Sztár Fesztiválon, a döntőbe jutott 33 vármegyei tanulóból 26 dobogóra állhatott. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtökön ünnepség keretében köszöntötte a sikert elért fiatalokat, felkészítő tanáraikat, és gyakorlati oktatóikat. A diákok összesen húsz szakmában értek el 1-3. helyezést, tízben ráadásul az élen végeztek.

2023. máj. 22.
Győri SZC | Kisalföld


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum