Győri Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. szept. 20.


Győri SZC | Kisalföld

  Egyre rangosabb a Fehér Miklós-díj

  Az idén a felnőtteknél egy egykori válogatott kajakos, azóta kiváló sportvezető, míg az utánpótlás sportolóknál egy világbajnoki helyezett úszó kapta meg a díjat.

  Egyre rangosabb a Fehér Miklós-díj

  A Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum a sportképzés mellett az országos technikumi rangsorban a több, mint 400 iskola között az előkelő TOP 48. helyen áll. A közlekedési-vasúti-logisztikai, a rendészeti és a gépjármű mechatronikai ágazatokban és szakmairányokban évről évre az ország legsikeresebb iskolái közé tartozik. Ezen eredmények mellett évtizedes hagyományuknak megfelelően most sportolót és a sportban tevékenykedő szakembert díjaztak. A portugál Benfica futballklubbal 2009-ben közösen alapított Fehér Miklós-díjat minden évben az arra érdemes tanulóknak, oktatóknak ítélik oda, vagy a sportkarrier-építő munkát sikeresen elősegítő partneri klub, egyesület képviselője kapja.

  Az iskola legmagasabb szintű sportelismerése az évek során nagyban felértékelődött, hiszen olyan országosan is elismert szakemberek kapták meg, mint Keglovich László olimpiai bajnok labdarúgó, Vanyus Attila, az Audi ETO KC örökös tiszteletbeli elnöke, Sztanity László kajak-kenu mesteredző vagy Mészáros Sándor, a GYAC tornaszakosztályának vezetője. 

  Egykori tanulóink közül Fehér Miklós-díjat kapott Czéllai-Vörös Zsófia világbajnok kajakos, Kószás Kriszta és Sorok Klaudia többszörös országos bajnok atléták, valamint Mészáros Krisztofer, aki bercsényis tanulóként az első nemzetközi érmet szerezte meg a magyar tornasport számára. 

  Idén a díjat Ábrahám Csaba, a Győri Vízisport Egyesület elnöke vehette át, aki évek óta támogatja, segíti a bercsényis tanulók kettős karrierépítését. A diákoknak járó kitüntetést Győri Úszó Sportegyesület versenyzőjeként Andor Benedek kapta meg, aki országos bajnoki címei mellett világbajnoki ötödik hellyel is büszkélkedhet és az U23-as Európa-bajnoki válogatott keret tagja.

  Az elismerés részeként a díjazottak három napot tölthetnek el Portugáliában, ahol koszorút helyeznek el Fehér Miklós, a kiváló sportoló, a Bercsényi egykori tanítványa emlékére. Az ott tartózkodás költségeit a lisszaboni klub állja, míg a kiutazást az iskolát támogató Vámközvetítő Kft. által biztosított mentori felajánlásából finanszírozzák.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a győri Bercsényi-iskola igazgatója, Németh Zsolt

  Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a győri Bercsényi-iskola igazgatója, Németh Zsolt

  Március 15. alkalmából Németh Zsoltot, a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum igazgatóját Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki.

  2022. márc. 21.


  KISALFÖLD

  Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra

  Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra

  A honvédelmi miniszter egyes honvédelmi ösztöndíjakról szóló 16/2021. (VIII.11.) HM utasításában foglaltak alapján a Magyar Honvédség személyi állományának utánpótlásához szükséges, a katonai oktatást folytató intézményekben nem megszerezhető végzettséget igénylő beosztások feltöltése érdekében, Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére.

  2023. szept. 20.


  Győri SZC

  Magas rangú elismerés a Jedlik pedagógusának

  Magas rangú elismerés a Jedlik pedagógusának

  „Bonis Bona - a Nemzet Tehetségeiért" díjat kapott a Jedlikben tanító Dr. Csóka Gézáné Judit. A matematika szakos tanár a kiváló tehetségsegítő kategóriában vehette át az elismerést Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztertől. A kiváló pedagógus az elmúlt 10 évben 18 diákját jutatta be az országos tanulmányi versenyek döntőibe.

  2021. szept. 22.


  Győr+ Média  • KIM
  • IKK
   Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

     9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

     E-mail: info@gyoriszc.hu

     OM azonosító: 203037

     Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2023Győri Szakképzési Centrum