Győri Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. szept. 25.


Győri SZC | Győr+ Média

 • szakképzés
 • rendezvény
 • siker

Az építőipar nélkülözhetetlen

Az építőipar olyan ágazat, ami nélkülözhetetlen és a jól képzett építőipari szakemberek is fontos láncszemei mindennapi életüknek. Ezt mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester hétfőn, az első alkalommal megrendezett Győri Építőipari Expón.

Az építőipar nélkülözhetetlen

A városvezető kiemelte, fontos, hogy az építő- és faipari szakmákat tanuló diákok szeressék, amit csinálnak és ezen a területen is igaz, hogy fontos az élethosszig tartó tanulás. Az Első Győri Építőipari Expón 50, az építő – és a faiparhoz kapcsolódó cég mutatta be interaktívan tevékenységeit.

Teljesen megtelt hétfő reggel a Győri SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola tornaterme, itt tartották az Első Győri Építőipari Expó megnyitóját. Az iskola igazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, a tudatos pályaválasztást szeretnék segíteni.

„Megalapításunk óta építő- és faipari szakembereket képzünk, most pedig úgy gondoltuk, hogy létrehozunk egy olyan szakmai piacteret, ami többek között a tudatos pályaválasztást segítheti” – mondta Árvai Zsolt, a Győri SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola igazgatója.

Győr országgyűlési képviselője is üdvözölte az expót, Simon Róbert Balázs azt mondta, fontos találkozási pont lehet a rendezvény. ”Jó szakemberre mindig és bármikor szükség lehet, ezt tapasztalatból mondhatom, az pedig, hogy a szakképző iskola egy új platformot, egy találkozási pontot teremtett ezzel az expóval, mindenképpen dicséretes” – fogalmazott Simon Róbert Balázs, Győr országgyűlési képviselője.

Győr polgármestere is köszöntötte a rendezvényt, illetve a diákokat is. Dr. Dézsi Csaba András kiemelte, az építőipar nélkülözhetetlen ágazat, mint ahogy a jól képzett építőipari szakemberek is fontosak. ”Tudtuk korábban is, de a Covidos időszakban végképp kiderült, hogy az építőipar azok közé az ágazatok közé tartozik, amelyek nélkülözhetetlenek a gazdaságban, mint ahogy a jól képzett építőipari szakemberek nélkül sem tudunk élni, azt kívánom azoknak a fiataloknak, akik ezen a területen tanulnak, hogy szeressék, amit csinálnak és akkor nem lesz gond” – emelte ki dr. Dézsi Csaba András polgármester.

A szakképzési centrum főigazgatója szerint igény volt már egy ilyen expóra, ahol az építő- és faipari ágazat minden szereplője képviselteti magát. ”Ez egy komoly találkozási pont, ahol a szférában tevékenykedők mind itt vannak, tapasztalataink szerint komoly igény volt már egy ilyen expóra, most itt van, mindenki használja ki a lehetőséget és ismerkedjen az újdonságokkal” – hangsúlyozta Hartyándiné Frey Aranka, a Győri Szakképzési Centrum főigazgatója.

A kamara kézműipari tagozatának vezetője is jó ötletnek tartja az építőipari expó életre hívását. ”A 21. század talán legnagyobb kihívása a villámgyorsan bővülő tudásanyag, nehéz lépést tartani ezzel, de akik itt vannak, bővíthetik tudásukat, tapasztalataikat és kompetenciáikat, ez az expó hiánypótló lehet most és remélem a jövőben is” – mondta dr. Lakatos István, a GYMSVM KIK kézműipari tagozatának elnöke. 

Az első győri építőipari expón több száz szakképzős diák, tanárok, oktatók, egyetemi hallgatók, illetve a régióban tevékenykedő szakemberek vettek részt és ismerkedhettek egymással, illetve terület legújabb fejlesztéseivel és kihívásaival.

 

 

 

GALÉRIA

Galéria - Fotók: Győr+ Média

I.-Gyori-Epitoipari-EXPO-koszonto-beszed-4-700x467.jpg
I.-Gyori-Epitoipari-EXPO-koszonto-beszed-25-700x467.jpg
I.-Gyori-Epitoipari-EXPO-koszonto-beszed-5.jpg

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Gábor László: nyáron megújítják az iskolát

Gábor László: nyáron megújítják az iskolát

A nyári szünet időszakában maguk a diákok újítják fel az iskolát és végzik el a szükséges állagmegóvó munkákat is. Ezt mondta a Győr+ Médiának a Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola igazgatója. Árvai Zsolt kiemelte, a náluk zajló, gyakorlatorientált képzést az előző tanév nagy részében nem zavarta a Covid, ennek ellenére a szeptemberben induló tanítási időszakban mindenképpen jelenléti oktatásra készülnek. A direktor úgy fogalmazott, az esetleges gázhiány miatt sem aggódnak, mert biztosított az energiaellátásuk.

2022. aug. 16.


Győr+ Média

Szinte meg sem érezték a válságot a Gábor Lászlóban

Szinte meg sem érezték a válságot a Gábor Lászlóban

Szinte meg sem érezték az elmúlt év második felében begyűrűzött energiaválságot a Gábor László Szakképző Iskolában. Ezt mondta az intézmény igazgatója a Győr Plusznak.

2023. jan. 18.


Győri SZC | Győr+ Média

Fantasztikus siker Gdańskban! - EuroSkills Gdańsk 2023

Fantasztikus siker Gdańskban! - EuroSkills Gdańsk 2023

Nagyon büszkék vagyunk a magyar versenyzőkre, mert tehetségüknek és kitartó munkájuknak köszönhetően Magyarország 17 versenyszámban szerzett érmet a EuroSkills Gdansk 2023 Európa-bajnokságon!

2023. szept. 11.


Győri SZC • KIM
 • IKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Győri Szakképzési Centrum

    9024 Győr, Nádor tér 4.

   • Telefon: +3696203361

    E-mail: info@gyoriszc.hu

    OM azonosító: 203037

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


   2023Győri Szakképzési Centrum