Győri Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. máj. 24.


Győri SZC | Győr+ Média

  Áder János tartott előadást a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban

  Áder János, egykori köztársasági elnök tartott előadást a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban kedden. A korábbi államfőnek régóta szívügye a környezet- és a klímavédelem, így ennek kapcsán osztott meg fontos adatokat és információkat a középiskolás közönséggel. A Baksa Gimi egy ún. ökoiskola is, ennek részeként volt lehetőségük arra, hogy az egykori elnök klíma előadást tartson nekik. Áder János pedig egy interaktív, telefonos játék segítségével a fiatalokat is bevonta a prezentációba, akik kérdezhettek is tőle.

  Áder János tartott előadást a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban

  „Ahhoz, hogy mi egy kiválasztott iskola lettünk és ilyen neves vendégünk legyen, ahhoz ti diákok, és kedves kollégák, ti is kellettetek. A mostanra már végzős diákok pár éve megkerestek engem, hogy szeretnének egy “ökoiskola” címet elnyerni. Ezt megpályáztuk, elnyertük, azért pedig, hogy a címhez méltóak legyünk mindent próbálunk azóta is megtenni. Ebben köszönöm Kurcsics Rafaella tanárnő kitartó munkáját is, aki ösztönöz benneteket arra, hogy évről-évre egyre több környezetvédelemmel kapcsolatos vetélkedőn vegyetek részt, ezeken pedig nem csak részt vesztek, de általában nagyon nagy
  sikereket értek el” – hangzott el Mosolits Erika, a Baksa Kálmán Gimnázium igazgatójának köszöntőjében, melyet az egykori államfő előadása követett.

  Áder János ezúttal is fontos adatokkal készült a diákok számára, akiknek elsőként a népesség gyors növekedésének és az elvárosiasodásnak a hatásairól beszélt. “A növekvő népesség az növekvő fogyasztással jár, vízfogyasztás szempontjából kétszeres értéknövekedésről, míg az energia szempontjából háromszoros növekedésről beszélhetünk. Tehát, ha a négyszeresére nőtt a népesség 100 év alatt, akkor nem nehéz kiszámolni, hogy a tizenkétszeresére nőtt az energiafogyasztás a 100 évvel ezelőttihez képest” – mutatott rá a politikus, aki arról is beszélt, hogy ez amiatt is problémás, mert a szükséges energia nagy részét napjainkban is, fosszilis energiahordozókból, azaz szénből, kőolajból és földgázból nyerik.

  A korábbi államfő hangsúlyozta: 50%-kal nőhet az energiafogyasztás Magyarországon a következő 10 évben. Az Európai Unió és országunk vezetői is ezért arra törekednek, hogy a megújuló energiaforrásokat használják, hiszen ezek, valamint az atomenergia lehetnek a jövő zálogai.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Európa Nap a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban

  Európa Nap a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban

  Európa Napot tartottak a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban pénteken. Az intézmény, mint az Európai Parlament Nagykövetiskolája 2017 óta minden évben megszervezi ezt a napot a győri Europe Direct Iroda közreműködésével.

  2023. ápr. 14.


  Győri SZC | Győr+ Média

  Névadó ünnepség a Baksában

  Névadó ünnepség a Baksában

  Névadó ünnepséggel összekötött ún. átriumot tartott pénteken a Baksa Kálmán Gimnázium. Az iskola tavaly nyár óta működik önálló intézményként, a Krúdyból vált ki, névadója pedig az egykori igazgató, Győr város díszpolgára, Baksa Kálmán lett.

  2021. nov. 26.


  Győr+ Média

  Mozgalmas nyár után ökoősszel indít a Baksa Gimi

  Mozgalmas nyár után ökoősszel indít a Baksa Gimi

  A mozgalmas tanév után nyáron sem unatkoztak a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Diákjai. Az alapítványuknak köszönhetően ugyanis nyelvtanfolyamon vehették részt, mely során a második idegen nyelvből készítették fel őket a nyelvvizsgára. A táborok sem maradhattak el, a frissen felvett diákok a Gólyatáborban, míg a többiek a vízivándor táborban ereszthették ki a gőzt. A szorgosabbak eközben megnyertek egy országos versenyt is, a napokban pedig már a tankönyvek szortírozása zajlik.

  2022. aug. 19.


  Győr+ Média  • KIM
  • IKK
   Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

     9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

     E-mail: info@gyoriszc.hu

     OM azonosító: 203037

     Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2023Győri Szakképzési Centrum