Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2021. aug. 25.
https://koronavirus.gov.hu/
  • COVID-19
  • oltás
  • iskolakezdés

Még ma jelezhetik a szülők az iskolának az oltási igényt

Az iskolakezdés közeledtével az iskolákban is lesz lehetőség a 12 év feletti diákok oltására azoknak, akik valamilyen oknál fogva az interneten nem tudnak időpontot foglalni.

Még ma jelezhetik a szülők az iskolának az oltási igényt

Magyarország az elsők között ért a 12 év felettiek oltásához, a szülők június óta tudnak regisztrálni. A 12-17 éves korosztályban eddig 203 ezren regisztráltak oltásra és 168 ezren (83%) már fel is vették azt. Az internetes regisztráció és időpontfoglalás továbbra is nyitott, ez a legegyszerűbb módja a gyermek beoltásának. Emellett augusztus 30. és 31., valamint szeptember 2. és 3. napokon az iskolákban is lesz oltási akció. A szülők az iskolától kapnak tájékoztatást, és augusztus 25. szerdáig - tehát még mai napon - az iskolának vissza kell jelezniük, hogy kérik, vagy nem kérik a gyermeküknek az oltást. Az oltás Pfizer-vakcinával fog történni az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.

A diákok oltása Magyarországon május óta zajlik, elsőként a 16-18 év közötti korosztály, majd a 12-15 év közötti korosztály számára lett elérhető. A diákok és a pedagógusok átoltottságának köszönhetően az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti, amikor még nem volt vakcina és csak korlátozásokkal lehetett védekezni a vírus ellen.

A kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb. Ezért továbbra is az oltást javasoljuk, mind a diákok, mind a pedagógusok védelme érdekében.

Az iskolák a napokban elektronikus úton értesítik a szülőket az iskolai oltás lehetőségéről. A szülőnek legkésőbb augusztus 25-ig kell vissza jeleznie az iskolának, hogy kéri, vagy nem kéri gyermekének az oltást. Az iskolák ez alapján összesítik az oltási igényeket, és a létszám alapján vagy a tanuló saját iskolájában vagy egy közeli iskolában lesz kijelölve az oltás helyszíne, amelyről a szülők az oltás pontos időpontjával együtt külön értesítést fognak kapni.

Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell majd vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak a jelentkezési lapot. Ezeket a szülők emailben megkapják.

Az első oltást követően 3 hét múlva kerül sor a második oltásokra ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt.

Mindemellett felhívjuk a figyelmet, hogy nem kell feltétlenül megvárni az iskolai oltást, hiszen a gyermeket továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd automatikusan időpontot lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Ugyanez még azon pedagógusra és iskolai dolgozóra is igaz, aki esetleg még nem vette fel az oltást. A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók akár már a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Kreatív szakmai sportnap

Kreatív szakmai sportnap

Országos sportágazati szakmai napot tartottak az adyvárosi Győri SZC Sport és Kreatív Technikumában.

2024. ápr. 15.
Győri SZC | Győr+ Média
Gergő világot jelentő deszkákra lépne – A bercsényis diák országos szavalóversenyt nyert Csoóri Sándor költeményével

Gergő világot jelentő deszkákra lépne – A bercsényis diák országos szavalóversenyt nyert Csoóri Sándor költeményével

Kiss Gergő a Honvédelmi Minisztérium országos szavalóversenyéről első helyezéssel tért haza pár hete Győrbe. A tehetséges levéli diákkal többek közt a versválasztásáról, az olvasás fontosságáról és a mosonmagyaróvári Ars Longa Theatrum ifjúsági színjátszó körről beszélgettünk. Gergő az álmát is elárulta: jövőre felvételt nyerne a Színművészeti Egyetemre.

2024. ápr. 15.
Győri SZC | Kisalföld
Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Országos megmérettetésen versenyeztek szombaton a győri Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban a középiskolás fodrászok és kozmetikusok. 106 diák 126 versenyszámban mérte össze tudását a 12. Kossuth-kupán. Nem csak Győr-Moson-Sopronból és a szomszédos vármegyékből érkeztek ügyeskezű tanulók, hanem a Dunántúlról is.

2024. ápr. 9.
Győri SZC | Kisalföld | Győr+ Média


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum