Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2023. szept. 1.
Győri SZC | Győr+ Média
 • PÁGISZ
 • technikum
 • szakképzés

Az új tanév már a megújult PÁGISZ-ban indult

A kibővített és szinte teljesen felújított iskolában indult el a Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum 61. tanéve. Az intézményben az elmúlt időszakban közel 3 milliárd forint értékű fejlesztések zajlottak, ennek hála jóval energiatakarékosabb és sokkal szebb lett a Págisz. Rekordszámú diák kezdte meg szeptember elsején az új tanévet, hiszen a 624 fiatal mellett 120 felnőttképzésben résztvevő is az iskola padjait koptatja a következő hónapokban.

Az új tanév már a megújult PÁGISZ-ban indult

Izgatottan érkeztek meg a Pattantyús Technikum diákjai péntek reggel. A legtöbben azonnal rácsodálkoztak, milyen szép lett az iskolájuk, ami nem csak kibővült, de szinte teljesen meg is újult. Az új tanév már az új iskolában kezdődött meg, a tanévnyitón az igazgató látta el jó tanácsokkal a diákokat.

”Minden évben elmondjuk, hogy a tanulás, a tudás megszerzése fontos, ez ebben a tanévben sem változott, de emellett fontosnak tartom az egészségvédelmet és a közösségépítést is, figyelnünk kell egymásra és önmagunkra is, ki kell használnunk a fejlesztés és a bővítés nyújtotta lehetőségeket, duális partnereinkkel közösen kell még jobbá és jobbá válnunk a következő hetekben, hónapokban, ehhez kívánok sok erőt és egészséget a diákoknak és a tanároknak egyaránt” – mondta Hatos Hajnalka, a Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum igazgatója.

A 61. tanév kezdődött meg a PÁGISZ-ban, amiből Lőrincz István címzetes igazgató nagyon sokat az iskolában töltött. Az intézmény korábbi vezetője szerint ez a tanév igazán különleges lesz. ”Minden tanév tartogat újdonságokat, de ez a mostani egészen különleges lesz, a munka, mint zavaró tényező megszűnik, nyugalom lesz úrrá az intézményben, ami csodálatosan szép lett, olyan lehetőségeket nyújt, amivel érdemes élni, minden diák számára, európai környezetben szerezhettek olyan tudást, ami később a boldogulásotokat biztosítja” – fogalmazott Lőrincz István, a PÁGISZ címzetes igazgatója.

A mosonmagyaróvári Hegedűs Ádám is végigélte az elmúlt hónapok munkáit az iskolában és akörül. A Págiszos diák szerint nagyon extra lett az intézmény. ”Új szabályok között éltünk és tanultunk az elmúlt időszakban, nem volt egyszerű feladat, de megérte, nagyon szép és kényelmes lett az iskolánk, én nagyon elégedett vagyok vele, de szerintem mindenki így van ezzel”– emelte ki Hegedűs Ádám, az iskola egyik diákja.

A PÁGISZ-ban 624 fiatal és 120 felnőttképzésben résztvevő diák kezdi meg a 2023-24-es tanévet. 25 plusz 7 osztály lesz idén és most először, a bővítésnek köszönhetően, minden osztálynak saját terme lesz.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Megújul Marcalvárosban a Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

Megújul Marcalvárosban a Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

Kara Ákos országgyűlési képviselő kezdeményezésére megkezdődött a marcalvárosi Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum felújítása.

2022. jan. 17.
Győr+ Média
Nyár végére kész a kibővített Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

Nyár végére kész a kibővített Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

Jól halad a marcalvárosi Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum iskola felújítása és bővítése, nyár végére elkészül a milliárdos beruházás. Erről Kara Ákos, a fejlesztés kezdeményezője számolt be a Győr+ Médiának. Az országgyűlési képviselő kiemelte, a korábbi energetikai beruházásnak már mérhető eredményei vannak az intézményben, most pedig végre méltó, 21. századi körülmények között tanulhatnak a PÁGISZ-os diákok. A fejlesztéssel kapcsolatban a szakképzési centrum kancellárja azt mondta, még vonzóbb lesz az iskola a fiatalok számára, míg a PÁGISZ igazgatója úgy fogalmazott, nagy segítség lesz számukra az iskola bővítése.

2023. ápr. 14.
Győri SZC | Győr+ Média
Elkészült a Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum energetikai korszerűsítése

Elkészült a Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum energetikai korszerűsítése

Elkészült a marcalvárosi PÁGISZ iskola energetikai fejlesztése, erről a beruházás kezdeményezője, Kara Ákos számolt be a Győr+ Médiának. Az országgyűlési képviselő kiemelte, több mint 850 millió forintból nem csak külsőre lett szebb a létesítmény, de komoly energiaköltségeket is spórolhat az iskola.

2022. dec. 1.
Győr+ Média


KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Győri Szakképzési Centrum

   9024 Győr, Nádor tér 4.

  • Telefon: +3696203361

   E-mail: info@gyoriszc.hu

   OM azonosító: 203037

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


  2024Győri Szakképzési Centrum