Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2021. okt. 11.
KISALFÖLD
  • tehetséggondozás
  • autószerelő
  • verseny

A győri diák kétezer eurót nyert a sulijának – jövőre utazhat a sanghaji világbajnokságra

Ölbei Zsolt, a győri Lukács iskola diákja utazhat az autószerelő-világbajnokságra Sanghajba.

A győri diák kétezer eurót nyert a sulijának – jövőre utazhat a sanghaji világbajnokságra
  • Kétszázötven iskola, 3000 fiatal autószerelő diák, több ezer eurós pénzdíj. Dióhéjban így foglalhatjuk össze a Young Car Mechanic nemzetközi autószerelő-versenyt.
  • Az első helyezést a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium tanulója, Ölbei Zsolt hozta haza.
  • Vele és egyik felkészítő tanárával, valamint az iskola igazgatójával beszélgettünk a sikerről.

Bármilyen versenyt nyerni dicsőség, ám amikor hét európai országból több ezer diák vetélkedik a dobogóért, ez sokat mond a megmérettetés komolyságáról. Ölbei Zsolt győzelmének jelentőségét emeli, hogy a korszerű hibrid és IT-technológiákat „számonkérő” feladatokat is szinte hibátlanul oldotta meg a varsói döntőn.

Édesapja nyomdokain

„Szeretem a szakmámat. Ez az alap ahhoz, hogy később az ügyfelek megelégedésére dolgozzam nap mint nap. Édesapám karosszérialakatos, gyerekkorom óta a második otthonom a műhely. A Young Car Mechanic verseny hazai fordulóira és a döntőre tudatosan készültem. A fő hiányosságom egyelőre, hogy nem rendelkezem kellő rutinnal, sok olyan helyzettel még mindig nem találkoztam, ami az igazán jó autószerelőknek a kisujjában van.

A Lukács-iskolából Kraft Károly és Kauker Zoltán tanároknak sokat köszönhetek, gyakran a szabadidejükben készítettek fel. Mint ahogy Őri Péter, a Széchenyi-egyetem oktatója is rengeteget foglalkozott velem az utóbbi hónapokban” – hallottuk a szimpatikus fiatalembertől.

Tehetséggondozás

„Zsolt sikere különleges helyet foglal el iskolánk történetében, de büszkék vagyunk minden tanulónkra, akik a tananyagon kívül vállalják azt a pluszmunkát, ami a szakmai versenyekre való felkészüléssel jár. Minden szorgalmas diákunkat biztatunk arra, hogy éljenek a hazai és külföldi versenyek adta lehetőségekkel. Ezek a megmérettetések gyakorlatorientált tehetséggondozással érnek fel” – vette át a szót Szentpéteri Marianna, a Lukács-iskola igazgatója.

A varsói döntőre a feladatokat ismert autóalkatrész-gyártók állították össze. Zsolt és vetélytársai például fékcserét hajtottak végre az egyik ismert német autómárka új modelljén, váltóhibát küszöböltek ki japán gyártmányú kocsin és a környezettudatosság jegyében kipufogógázokat is elemeztek. Az összes feladatnál ketyegett a stopper, azaz nemcsak alaposan, tempósan is kellett szerelniük.

Irány Sanghaj!

„Zsolt elhivatottságával soha nem volt gond, s most már talán kezdi elhinni magáról, mennyire jó autószerelő válhat belőle. A versenysorozat nem ért véget, jövőre az egyik kínai metropoliszban, Sanghajban rendezik az autószerelő diákok világbajnokságát. Zsolt képviseli hazánkat, a felkészülés során az elektronikát érintő gondokra fókuszálunk majd” – mondta Kraft Károly, a Lukács-iskola járműszerelési munkaközösségének vezetője.

Öbei Zsolt nyereménye az Intel Cars által az iskolának felajánlott 2000 Euró eszközfejlesztési támogatás volt. A járműszerelési munkaközösség egy PICO oszcillószkópot választott a felajánlásból. Ezzel a diagnosztikai eszközzel korszerűbbé és színvonalasabbá tudjuk tenni az oktatást.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Országos megmérettetésen versenyeztek szombaton a győri Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban a középiskolás fodrászok és kozmetikusok. 106 diák 126 versenyszámban mérte össze tudását a 12. Kossuth-kupán. Nem csak Győr-Moson-Sopronból és a szomszédos vármegyékből érkeztek ügyeskezű tanulók, hanem a Dunántúlról is.

2024. ápr. 9.
Győri SZC | Kisalföld | Győr+ Média
Miniszteri elismerést kapott a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum igazgatóhelyettese

Miniszteri elismerést kapott a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum igazgatóhelyettese

Reider László, a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum igazgatóhelyettese Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetést kapott.

2024. ápr. 9.
Győri SZC | Kisalföld
Osztozott az elismerésben az ország 2. legjobb sportiskolája, a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum

Osztozott az elismerésben az ország 2. legjobb sportiskolája, a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum

Egy - ahogy Németh Zsolt igazgató fogalmazott -, rapid szervezésű összejövetelen látta vendégül a győri sportegyesületek, klubok képviselőit a napokban a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Technikum. Az esemény apropóját az adta, hogy az iskola Magyarország második legjobb sportiskolai intézménye lett.

2024. ápr. 3.
Győri SZC | Kisalföld


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum