Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2022. ápr. 19.
KISALFÖLD
  • Bercsényi
  • Győr
  • kitüntetés

A győri Bercsényi a legjobb vidéki sportiskola

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a győri Bercsényi-iskola igazgatója, Németh Zsolt, míg az intézmény a Legjobb vidéki sport¬iskola kitüntető címet nyerte el.

A győri Bercsényi a legjobb vidéki sportiskola

Március 15. alkalmából Németh Zsoltot, a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum igazgatóját Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki. Németh Zsolt az évtizedeken át végzett kiemelkedő szakmai, pedagógiai munkája elismeréséül kapta a magas állami kitüntetést, melyet a Pesti Vigadóban vehetett át. A Bercsényi jelenlegi igazgatója közel fél évszázada került az iskolába tanulóként, több mint három évtizede (1989 óta) tanár; 2004-ben választották meg az iskola élére. 

– Gyerekként kerültem először az iskolába, ötven éve itt vagyok, bátran kijelenthetem, hogy a második otthonom. Nem gondoltam volna akkor, amikor először beléptem a kapuján, hogy valamikor még nagypapaként is itt szolgálok – jelentette ki lapunknak Németh Zsolt. Hozzátette, hogy sokat változott 50 év alatt a jeles győri intézmény. – Az általános iskolából és gimnáziumból mára a szakképzési centrum szakképzési iskolája lettünk mint technikum, amelyben számtalan képzési ág kap helyet: közlekedési, logisztikai, közszolgálati, rendészeti, műszaki terület. Kiemelném a sportágazatunkat.

Alapításunk óta több mint negyven olimpikon koptatta nálunk a padot, a tokiói olimpián például hat egykori Bercsényi-diák szerepelt – mutatott rá az igazgató. 

Németh Zsolt kitüntetése mellett a napokban még egy hatalmas elismerésben részesült a Bercsényi. A Sportiskolák Országos Szövetsége és az Emmi sportot felügyelő államtitkársága együttes kimutatása alapján 2021-ben a Legjobb vidéki sportiskola címet nyerték el. Országosan három budapesti iskola után lettek a negyedikek. Németh Zsolt megköszönte az intézménnyel kapcsolatban álló sportegyesületeknek a támogatást, hiszen sok tanulójukat versenyeztetik, különösen tornában, atlétikában, úszásban, kajak-kenuban, és a csapatsportok közül kosárlabdában és kézilabdában, így érhették el ezt a szép eredményt. 

A kitüntetés átvétele alkalmával hangsúlyozta: egy­aránt büszkék a közösségi és az egyéni eredményekre, amelyek bizonyítják, hogy a sportolói kettős karrier építése, az érettségire felkészítő tanulás a sportedző szakképzéssel és a versenyeztetés tud együtt működni. 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a győri Bercsényi-iskola igazgatója, Németh Zsolt

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a győri Bercsényi-iskola igazgatója, Németh Zsolt

Március 15. alkalmából Németh Zsoltot, a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum igazgatóját Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki.

2022. márc. 21.
KISALFÖLD
Kiváló kamarai partnerségért díj Gede Eszter kancellár részére

Kiváló kamarai partnerségért díj Gede Eszter kancellár részére

„Kiváló kamarai partnerségért” díjat kapott Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja.

2024. máj. 14.
GYMSM KIK
Rugalmas tanulási utak

Rugalmas tanulási utak

Orientációs évfolyam a Győri SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskolában.

2024. máj. 6.
Győri SZC


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum